9.3.2012

Party in my bedroom

Hyviä päiviä, taas vaihteeksi. Okei, eilen olisin ollut taas valmis puremaan peukalooni kun lapset tappeli maailman typerimmästä asiasta ja aiheuttivat pääkipua, mutta tänään oli hyvä päivä. Oikeasti.

Kuluneesta viikosta voisi taas jotain kirjoittaa. Mun piti perjantaina olla töissä pari tuntia, mutta empä oikein tehnyt kyllä mitään sinä aikana kun ei mua tarvittukaan. Siitä nopeasti vaatteidenvaihto ja keskustaan. McDonaldsin kautta tosi kivaan baariin nauttimaan pari drinkkiä happy hourin kunniaksi ja löysin kyllä baarin, jonka Caipiroskat kilpailevat ihan tasan Suomen yhden baarin vastaavien kanssa. Nomnom kun olivat hyviä. Siitä parin mutkan kautta päädyttiin tosi kummaan baariin, jossa baarimikko tarjosi meille koko illan ilmaisia drinkkejä ja mm. maailman parhaita hot shotteja. Olin sopivasti vähän humalassa, mutta en hetkeäkään liikaa. Hassu ilta ja se oli hyvä ilta pitkään kunnes saatoin saada yhden miehen tarjoaman drinkin mukana jotain muutakin kuin alkoholia ja sitten alkoikin kaunis alamäki kun minä alan voimaan todella huonosti. Suuri kiitos sille pojalle, joka kysyi voiko auttaa ja haki mulle vettä kun istuin puistossa voimassa todella pahoin ja kaveri ei voinut mua siihen jättää hetkeksikään. Ei, en voi olla varma sainko jotain juomaani, tyrmäystippoja se ei ainakaan ollut, mutta mut on kerran aiemmin huumattu ja se, mitä mulle perjantaina tapahtui, oli ihan identtinen reaktio siihen, mitä mulle silloin aikanaan tapahtui. Minä kun vielä pidän tasan tarkkaan huolen siitä, että en tasan juo vieraista drinkeistä, ellei se juomaa tarjoava juo itse samasta lasista. Niin myös tällä kertaa, mutta noh, hyvä kysymys, mitä tapahtui. En todellakaan ole ylpeä, vaikka ei ollut edes oma vika, huonoa tuuria vain. Pääsin turvallisesti omaan sänkyyn nukkumaan ja se oli pääasia.

Lauantaina sainkin iloisesti herätä ensimmäiseen krapulaan Pariisissa. Ottaen huomioon, kuinka ollaan kuitenkin melkein joka viikonloppu jossain liikenteessä, aika hyvin, että kuusi kuukautta siinä meni ennen kuin sellaisen kehitin, eikä sekään onneksi paha ollut. Host maman kokkaamat tortillat oli juuri sopivaa krapularuokaa ja sängyssä lepäily sai pääkivunkin katoamaan muutamassa tunnissa ja suihku viimeisteli ihmismäisen olon itselleni. Olin jo valmis hautautumaan peiton alle ja katsomaan Greasea, koska olin katsonut aiemmin jakson Gleetä ja siinä ollut Grease-biisi sai mulle pakonomaisen tarpeen nähdä se leffa taas kerran. (Koska Grease on mun ultimatelemppari-ikuisuusrakkaus -leffa ja asiasta ei keskustella!) Elsi kuitenkin laittoi viestiä ollessaan parin kaverinsa kanssa viikonloppua viettämässä Pariisissa ja kysyi lähtisinkö heidän kanssa vähän ulos. Oma olo oli vähän sellainen, että uni olisi tosi kova sana, mutta kun tytöt ei olleet kuin yhden viikonlopun täällä, päätin repiä itsestäni sen verran irti, että lähdin ja onneksi meninkin. Käytiin syömässä kiinalaista ruokaa ja vein tytöt siihen samaan aussibaariin, jossa niin usein ravataan kavereiden kanssa. Väsyneenä en välttämättä ollut maailman parasta seuraa ja huvitin baarimikkoa kun sisäänmaksaessa saadulla drinkkilipulla olisin saanut valita vaikka mistä drinkkivaihtoehdoista ja totesin tälle vain "give me anything that is easiest for you to make, I don't really care". Busseilua keskellä yötä asemalle, josta omat yöbussit lähtee ja superhyvällä tuurilla ehdin meidän hitaampaan yöbussiin, josta en edes tiennyt mistä se lähtee. Tulen aina takaisin nopealla bussilla, jolla kestää 20 minuuttia meille, mutta seuraava sellainen lähti vasta yli tunnin päästä, joten hidas kävi mulle hyvin.

Sunnuntaina pitkään nukkumista ja iltapäivästä suunnaksi keskusta kun halusin vähän päästä pakoon meidän kotona vallitsevaa sotatilaa, jota myös autotallin siivoamiseksi voi kutsua. Noilla vanhemmilla taisi olla vähän erimielisyyksiä siitä, mitä säästää ja mistä luopua ja itsellä vähän nolo olo istua seinän toisella puolella ja kuunnella kun kaksi väittelee toisen huutaessa ranskaksi ja toisen englanniksi... Lähdin siis keskustaan syömään ja kahville kaverin kanssa, jonka jälkeen lähdettiin vain makoilemaan tuon sängylle ja juttelemaan. Ehdin myös tehdä jotain tosi tyhmää sunnuntai-iltana, mutta parempi ehkä olla mainitsematta mitä.

Maanantaina potkaistiin arki taas pyörimään ja yllättävän nopeasti palattiin niihin samoihin uomiin, jota aina normaalisti tehdään. Läksyjä, huoneen siivoamista, vähän wiitä, kokkaamista, suihkuja ja muuta normaalia. Tiistaina vietettiin pitkä lounas host maman kanssa niinkin romanttisessa paikassa kuin KFC ja suunniteltiin ensi lomaa. Tämä neiti on melkein 2,5 viikkoa lomalla (hallelujah!) ja suunnitelmat näyttää kivoilta. Meidän koko perheen pitää olla paossa kotoa tuo koko aika remontin alkaessa tässä talossa ja kestäessä sitten lähemmän 2 kuukautta. (Kotoa pitää siis olla kaikkien poissa vain tuo 2,5 viikkoa, sen jälkeen päästään muutamaan takaisin taloon, mutta asuinkelpoisuus onkin sitten eri asia). Voi luoja mitä siitäkin tulee, mutta se on sen ajan murhe... Minä tosin r-a-k-a-s-t-a-n remontteja, koska musta on ihan maailman parasta nähdä, miten joku paikka kokee muodonmuutoksen ja mitä se fiilis on niin hyvä kun on saatu valmista.

Keskiviikko oli pitkä ja tylsä. Tänään taas on ollut tosi hyvä päivä. Skipattiin koulu kaverin kanssa, ostettiin kaupasta eväitä ja mentiin nauttimaan auringosta Luxembourgin puistoon. Ainoa vaan, että silloin kun aurinko oli pilvessä, tilalla oli hyytävä tuuli ja ei ollut ihan niin kivaa aina. Käytiin kahvilla kerrankin jossain muualla kuin Starbucksissa ja miss kofeiiniherkkä sai aika kivat kofeiinitärinät ihan perusvahvasta mustasta kahvista, mutta ei se mitään, hyvää se oli. Onnistuin taas tuhlaamaan ihan liian suuren osan palkasta kun oli pakko ostaa uusi meikkivoide ja puuteri melkein loppuneiden tilalle ja vähän vähemmän tärkeitä juttuja, kuten rintsikat kadonneiden rintojeni kavereiksi... Nyt ollaan sitten taas köyhiä. Lapsen koulusta haettuani tehtiin nopeasti sen läksyt ja aloitettiin operaatio vaatekaappi sen  käsiin räjähtäneen vaatekomeron kanssa. Mehän siivottiin se ehkä kuukausi takaperin viimeksi... Meillä oli maailman paras ilta kun kuunneltiin nrj:n nettiradiota puhelimesta, molemmat lauloi sydämmensä kyllyydestä, lapsi puki kaikki typerimmät vaatteet päälle ja tanssi ympäriinsä samalla kun minä kehitin sukat käsissäni lihansyöjäkasviteatteria lapsen iloksi. Oli hyvä ilta ja meillä oli hauskaa, vaikka saatiinkin siivottua vasta ehkä 1/4 siitä koko komerosta. Ensi viikolla sitten lisää.

Nyt jatkan fiilistelyä siitä, että huomenna on perjantai ja toivottavasti pitkästä aikaa taas pitsa + leffailta tuon maman kanssa. Pitkät yöunet ja lauantaille on taas kivoja suunnitelmia. Saanko kysyä mitä tapahtui helmikuussa, kun mielestäni koko kuu katosi käsistä ihan täysin ja kohta maaliskuustakin on yksi kolmasosa jo mennyt. Kesä tulee ihan liian äkkiä ja olen ihan liian pihalla mitä ensi vuoden pitäisi tuoda tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti